Koniec septembra sa už tradične spája s oslavami Európskeho dňa jazykov, ktorý si pripomíname 26. septembra. Jeho cieľom je povzbudiť obyvateľov členských krajín Rady Európy, aby sa učili jazyky, pretože jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. Európsky deň jazykov je skvelou príležitosťou na zvýšenie informovanosti o jazykovom vzdelávaní a jazykovej rozmanitosti, zvyšuje povedomie o dôležitosti štúdia jazykov a propaguje jazykové dedičstvo Európy.

Aj naša škola sa zapojila do osláv tohto významného dňa a zdôraznila tak dôležitosť učenia sa cudzích jazykov. Pre našich žiakov sme si pripravili rôzne zaujímavé aktivity, ktorými si spestrili vyučovanie. Študenti vytvárali makety tričiek s citátmi a základnými frázami európskych jazykov. Súčasťou akcie bolo aj vypočutie si nahrávok v rôznych cudzích jazykoch z brožúrky Jazyková cesta Lary naprieč Európou, kde sme mohli objaviť mnohé jazykové poklady.

Učitelia cudzích jazykov pripravili pre študentov kvíz, ktorý mali študenti vyplniť a následne ho vyhodnotili. Spestrením bola aj ochutnávka tradičného talianskeho jedla – polievky MINESTRONE. Celý Európsky deň jazykov sa niesol v tvorivej atmosfére.